Снеговалеж
ON OFF

Стъклена играчка Жабокът принц

Категория: Ретро стъклени коледни играчки
L152
В наличност
Цена
11,90 лв.
+
Добави в любими

Размер: височина 7.5 см

Материал: стъкло

Начин на производство и защо стъклените ретро играчки са изкуство?

1. Във фабриката всичко започва с топенето на големи количества стъкло и изливането му серия от калъпи.

2. Преди това се издухва сгъстен въздух във всеки един калъп с определена форма (елхичка, снежен човек, Дядо Коледа и други), за да може разтопеното стъклото да приеме равномерно формата. Използва се прозрачно стъкло, което е много фино.

3. Следва серията от стъклени форми да се покрият от вътрешната страна със сребърен разтвор, за да може коледните играчки да имат огледален блясък, след като бъдат изрисувани.

4. След това те се покриват целите отвън с бял слой, който служи за основа.

5. След като играчките изсъхнат, те се транспортират до отдела за покриване с различни цветове боя.

6. Преди да започне производството на коледни играчки, екип от дизайнери създават проекти за визията на всеки един модел украшение.  Декорациите на играчките се добавят с машина или на ръка и могат да включват рисувани дизайни, като например добавяне на очички, носленце, устичка, орнаменти по костюма на Дядо Коледа и други. На ръка могат да бъдат залепяни различни бляскави декорации и глазури.

7. Металните закопчалки и кукички са сглобяеми по стандартните размери на коледните играчки и се закрепят машинно след декорирането им. Те са изработени от алуминий или калай, така че да не са твърде тежки за орнамента.

8. Следва пакетаж, в който се използват специални опаковъчни материални за предпазване от счупване на коледните играчки, докато стигнат при теб красиво закачени на коледната елха.

Още продукти от тази категория

Нов
15,90 лв.  
11,99 лв.  
11,99 лв.  
19,90 лв.  
14,90 лв.  
Нов
20,90 лв.  
19,90 лв.  
8,99 лв.  
7,99 лв.